Sistem de supraveghere video analog

Sistem de supraveghere video – ANALOG
Atat sistemele video analog CCTV cat si cele video IP gestioneaza echipamente si imagini de supraveghere video. Echipamentele analogice sunt prezente de mai bine de treizeci de ani in piata sistemelor de supraveghere. Le intalnesti si in filmele politiste sau de actiune din anii 80-90, cand pe monitor era prezentata o silueta, iar superiorul ii cerea tehnicianului sa apropie imaginea deja pixelata. Pe masura ce apropia, chipul persoanei devenea din ce in ce mai clar. Ei bine, aceasta este o utopie. In realitate, detaliul marit al unei imagini devine si mai neclar si mai pixelat. Era doar spectacol TV. Abia dupa ce au aparut sistemele video IP a fost posibil un zoom clar pe detalii din captura video, motiv pentru care multi au migrat catre aceasta tehnologie, datorita calitatii si claritatii superioare a imaginilor. Intre timp, insa, tehnologia analog s-a consolidat. Au aparut camere video si imagini de foarte buna calitate, in format HD, astfel incat inlocuirea unui sistem analogic nu se mai impune de la sine.
SISTEMUL ANALOG
Camerele video analogice de supraveghere masoara rezolutia dupa numarul de linii orizontale numite TVL (TV lines). Cu cat creste numarul de linii, cu atat obtii o imagine mai buna. Comparativ, camerele IP masoara rezolutia in megapixeli. Cu ajutorul noii tehnologii HD, inregistrarea videoclipurilor cu rezolutie in megapixeli este posibila si pentru sistemele analogice. Principiul de functionare este simplu: imaginile captate de o camera video analogica sunt transmise printr-un cablu coaxial intr-un dispozitiv de inregistrare de tip DVR
Marele avantaj este ca o camera de supraveghere analogica poate inregistra imagini video la calitate de 1080p sau 4K, folosind cablurile coaxiale standard si DVR-ul traditional, usor de integrat in accesoriile sistemelor deja existente.
Din punct de vedere al modalitatii de instalare, aceasta este dintre cele mai simple, similara cu tehnicile clasice. Asadar, daca ai avut un sistem clasic de supraveghere, poti folosi o buna parte din materialele deja existente, si vei face o economie considerabila. In ceea ce priveste raza de actiune a echipamentelor, distanta este aceeasi cu sistemele analog de generatie mai veche. Daca ai o unitate DVR hibrid care suporta camere clasice analog si camere analog HD, nu trebuie sa mai investesti si intr-o astfel de unitate, cand vrei sa treci la nivelul superior de calitate a imaginii.
Tot intre avantaje trebuie sa enumeram costul scazut de achizitie si diversitatea produselor compatibile unui sistem analogic de supraveghere. Cu cat perimetrul este mai mare si numarul de camere creste, cu atat vei investi mai putin, datorita costului scazut comparativ cu modelele IP similare.
Daca ne referim la contractele de service si mentenanta, sistemul analog este cel mai favorizat datorita prezentei indelungate in piata si a extinderii utilizarii. Astfel, nu vei avea probleme sa gasesti, in cel mai scurt timp, un instalator care sa iti remedieze problemele sau sa te ajute sa treci la un nivel superior de echipare. Tehnicienii din domeniu sunt experimentati, in timp ce furnizorii au tot timpul stocuri generoase in depozite, din cauza cererii ridicate. 

Dezavantajele unui sistem analogic
Intrucat camerele trebuie conectate la dispozitivul de inregistrare si la sursa de alimentare prin cabluri, vei avea de gestionat o retea de fire. Acestea ti s-ar putea parea inestetice in arhitectura locului de supravegheat, chiar daca poti folosi acelasi cablu pentru semnal video si alimentare electrica. Atunci cand depinzi de firul dintre fiecare camera si DVR, tine cont si de calitatea semnalului, care se poate pierde pe masura ce distanta creste. Verifica specificatiile echipamentului inainte de a instala cea mai indepartata camera, pentru a fi sigur de semnalul video primit.

Ca si concluzie:

Sistemul de supraveghere analog, este in acest moment cel mai fiabil de pe piata si isi va pastra mult timp de acum incolo, avantajele.

 

Suna Acum!