Sisteme de detectie si avertizare la incendiu

Sistemele de detectie si avertizare la incendiu au rolul de a detecta rapid inceputul de incendiu si de a alarma cu ajutorul sirenelor ( acustice / optice si acustice) personalul responsabil sau persoanele din acel obiectiv. Aceste sistemele de detectie si avertizare la incendiu sunt formate dintr-o retea de detectoare, butoane manuale (declansatoare manuale) de alarmare, sirene si alte componente capabile sa actioneze diferite echipamente in cazul conditiilor de incendiu ( fum, gaze, temperatura ridicata). Informatii preluate din aceasta retea sunt analizate de centrala de incendiu, care este capabila sa ia decizii in functie de felul informatiilor primite din retea ( alarma automata - de la detectoarele de fum, temperatura, gaz, monoxid de carbon, alarma manuala de la butoanele rosii de incendiu, (declansatoarele manuale), alarma tehnica ( cablu din retea intrerupt, lipsa echipamente, detectori, butoane, sirene, etc).

Toate sistemele de detectie si avertizare impotriva inceputului de incendiu trebuie proiectate si executate respectand legislatia, standardele, specificatiile fiecarui echipament in parte precum si a normativelor (locul amplasarii detectorilor, inaltimea de montaj a acestora, felul acestora in functie de obiectivul ce urmeaza a fi protejat cu diferitele tipuri de detectoare, etc.)

Executarea retelei trebuie sa se faca in tub PVC si cu cablu specific acestor tipuri de instalatii care sa fie rezistent la foc atat timp cat cere normativul de proiectare pentru sistemele de detectie si avertizare impotriva incendiilor. Carcasele metalice ale centralelor de detectie si avertizare impotriva incendiilor, sursele suplimentare care alimenteaza diverse echipamente din sistem trebuie sa fie alimentate cu cablu 3x2,5 si prevazute cu impamantare.

 • De ce sa alegi oferta MaxDep?


  • Instalarea sistemelor de detectie si avertizare incendiu este realizata de echipe specializate in domeniu.
  • Montaj rapid si preturi avantajoase, reduceri pentru lucrari complexe.
  • Garantie, Mentenanta si Service pentru orice lucrare efectuata.
  • Garantam cel mai bun raport calitate / pret pentru sistemele pe care le instalam. In acelasi timp venim cu solutii ingenioase pentru instalare.
  • Comercializam sisteme de detective si avertizare incendiu, la preturi avantajoase. Echipa noastra de profesionisti monteaza si instaleaza orice tip de sistem de detective si avertizare incendiu. Deplasarea la sediul dumneavoastra este gratuita la fel ca si consultanta telefonica.De ce este necesar un sistem de detectie și avertizare la incendiu

 • Un sistem de semnalizare in caz de incendiu contribuie la siguranta persoanelor si a bunurilor din institutii.
 • Sistemul de alarmare in caz de incendiu scade polita de asigurare;
 • In cazul sistemelor de detectie in caz de incendiu adresabile principalul avantaj il reprezinta indicarea exacta a izbucnirii incendiului;
 • Prezenta sistemului de avertizare, alarmare si alertare in caz de incendiu duce la eliminarea penalitatilor prin respectarea normativelor si a legislatiei in vigoare pentru obiectivele cu risc (legea nr. 307/2006).

Un sistem de detectie si avertizare la incendiu, se compune din:

 • Centrale de incendiu;
 • Detectori;
 • Module adresabile;
 • Repetoare si emulatoare;
 • Izolatoare de bucla pentru sisteme adresabile;
 • Electromagneti si elemente de blocare acumulatori;
 • Dispozitive de avertizare (butoane de urgenta pentru declansarea imediata a alarmei);
 • Dispozitive de semnalizare (sirene si indicatoare optice de semnalizare)

Contacteaza-ne

Pentru orice alte intrebari sau pentru primirea unei oferte personalizate, va rugam sa ne contactati.

Intrebari frecvente


Cum functioneaza un sistem antiincendiu?
Sistemele de detectie incendiu functioneaza prin amplasarea a diferiti detectori de fum, gaz sau temperatura in incaperile cu grad ridicat de aparitie a unui incendiu. Informatiile transmise de acesti detectori sunt preluate si analizate de catre centrala sistemului, care actioneaza in functie de informatia primita activand sirena.
Cine poate instala un sistem de detectie si semnalizare incendiu?
Sistemul detectie incendiu poate fi instalat doar de catre o firma atestata de IGSU pentru proiectarea, instalarea, service-ul si mentenanta sistemelor de detectie, semnalizare si stingere incendiu.
Cum putem preveni incendiile?
Daca ar fi sa dam o definitie, prevenirea incendiilor constituie totalitatea actiunilor de impiedicare a propagarii si initierii incendiilor. Asigurarea conditiilor pentru a salva persoanele si bunurile si asigurarea securitatii echipelor de interventie.
suna acum